Om Anders

Eksistentiel terapeut, supervisor, filosof, idéhistoriker, foredragsholder og forfatter

Dr. Anders Dræby, DProf/PhD MHH MA BA MPF

En jyde i København

Jeg hedder Anders, og jeg mest en af de mange, der er få af.

Jeg er født og opvokset i Østjylland, hvor jeg har tilbragt mine barndoms- og teenageår i Vejle og min studieår i Aarhus. De sidste 13 år har jeg boet på Nørrebro i København. Det indebærer, at jeg både besidder en jysk rolighed og en københavnsk nysgerrighed. Jeg er en lyttende og nærværende person, der er optaget af livet og verden. Desuden er jeg et meget intuitivt og empatisk menneske, der er god til at finde mennesker, hvor de selv er i livet. Jeg kender til livets forskellige veje og vildveje og har en praktisk og livsnær tilgang til de små og store spørgsmål i tilværelsen.

Jeg har mange års praktisk erfaringer i arbejdet med mennesker, der er koblet med en klinisk doktorgrad i eksistentiel terapi og uddannelser i filosofi, idéhistorie, psykologi og sundhedsvidenskab. Det betyder, at jeg er godt klædt på til at gå i dybden med din tilværelse.

 

Eksistentiel terapeut og supervisor

Jeg arbejder som eksistentiel terapeut på en privat klinik i hjertet af København og har fungeret som supervisor for læger, psykoterapeuter og psykologer fra det meste af verden. Eksistentiel terapi er en tilgang, der sætter fokus på at gøre dig i stand til at leve på en meningsfuld måde ved, at du lærer at være tro mod dig selv og komme overens med din tilværelse. Jeg er en meget tilstedeværende og opmærksom terapeut, der  trækker på en meget stor livsvisdom. Jeg har undervist på internationalt specialistniveau i London gennem mange år og har forsket i terapi , så jeg ved, hvad der virker i praksis.

 

Praktisk filosof

Jeg har også en filosofisk og idéhistorisk baggrund og forstår mig selv som filosof i ordets oprindelige betydning. For mig er filosofi en livsnær kærlighed til visdom, der skal skabe forandringer i tilværelsen. Det handler filosofi om, hvordan man kan få et mere nærværende og bevidst liv. De senere år har jeg ikke mindst været interesseret i åndsfilosofi og eksistentiel filosofi, og det omfatter også den tidlige europæiske, indiske og kinesiske filosofi. Jeg har desuden været optaget af at genoplive filosofien om en praktisk livskunst, der handler om, hvordan man kan leve i en stræben efter indsigt. Jeg har derfor haft et fokus på, hvordan filosofien igennem historien har været praktiseret som en åndelig og eksistentiel livsform i både Europa, Afrika, Asien og Amerika.

 

Lærer, vejleder og coach

Mit tredje ben er pædagogik: Jeg er glad for at være lærer, og mit mål er at du i sidste ende kan gå ud af døren som din egen lærer. Jeg er god til at få dig til at vise dit bedste og træde frem i livet som dig selv. For mig handler filosofi om, hvordan du bliver dannet til at være et helt menneske, og terapi handler om, hvordan du får læring for livet. Jeg har arbejdet i mange år med specialpædagogik, pædagogisk psykologisk rådgivning, uddannelsesrådgivning og studievejledning samt med undervisning og vejledning i generel pædagogik og pædagogisk filosofi. .

 

Forfatter

Endelig holder jeg meget af at skrive, og jeg har udgivet over 200 bøger, artikler og anmeldelser. Jeg har både skrevet og redigeret adskillige artikler og og bøger omkring især filosofi og idéhistorie, senest bogen Livskunsten – filosofien om at vågne op til livet fra 2018. Jeg har desuden skrevet flere forskningsartikler omkring eksistentiel terapi og psykoterapi, og jeg har redigeret en antologi om emnet.  Endelig har jeg også skrevet om psykologi, pædagogik, specialpædagogik, vejledning, sociologi og sundhedsvidenskab.

 

Kontaktoplysninger mv

For aftale om foredrag, interviews og lignende

Kontakt, skriv til: andersdraeby@gmail.com (i særlige tilfælde kan jeg kontaktes på tlf 30487320)

For aftale om samtale (terapi, coaching eller supervision)

Bestil tid ved at skrive en e-mail til: anders@livsduelig.com

Klinik hjemmeside: www.livsduelig.com

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s