Om Anders

1530899771

Filosof, idéhistoriker, eksistentiel terapeut, supervisor, underviser, foredragsholder og forfatter

Dr. Anders Dræby, PhD/DProf MHH MA BA MPF

 

En jyde i København

Jeg hedder Anders og er filosof, idéhistoriker, terapeut, supervisor, underviser og forfatter.

Jeg er født og opvokset i Østjylland, hvor jeg har tilbragt mine barndoms- og teenageår i Vejle og min studieår i Aarhus. De sidste 12 år har jeg boet på Nørrebro i København. Det betyder, at jeg både besidder en jysk rolighed og en københavnsk nysgerrighed. Jeg er et lyttende og omgængeligt menneske, der er optaget af at udforske livet og verden. Desuden er jeg et meget intuitivt og empatisk menneske, der er god til at finde andre, hvor de selv er i livet.

Jeg har en klinisk professionsdoktorgrad med PhD i eksistentiel terapi, er kandidat i idéhistorie og filosofi og har en master i humanistisk sundhedsvidenskab samt to tilvalgsuddannelser i psykologi og en engelsk grunduddannelse i psykoterapi.

 

Praktisk filosof

Jeg har undervist i filosofi og idéhistorie gennem mange år og har bland andet været ansat på afdelingerne for idehistorie, filosofi og pædagogisk filosofi på Aarhus Universitet.

Jeg er oprindeligt uddannet cand. mag. i idéhistorie og filosofi og har ek filosofisk mastergrad i humanistisk sundhedsvidenskab. Tidligere havde jeg et fokus på medicinens og pædagogikkens filosofi og idéhistorie. De senere år har jeg især været interesseret i eksistens- og livsfilosofi, og herunder også i den tidlige europæiske, indiske og kinesiske livsfilosofi. Desuden har jeg været interesseret i at genoplive filosofien om en praktisk tilgang til livet, en livskunst, der ikke er selvhjælpslitteratur men handler om at leve i en kærlighed til visdom og en søgen efter indsigt. Jeg er således optaget, hvordan filosofien har været praktiseret som en åndelig og eksistentiel livsform igennem historien i både Europa, Afrika og Asien, se fx omtale af min bog Livskunsten her!

 

Eksistentiel terapeut og supervisor

Desuden arbejder jeg som eksistentiel terapeut på en privat klinik i Knabrostræde i hjertet af København og fungerer som supervisor for læger, psykoterapeuter og psykologer. Eksistentiel terapi er en metode, der sætter fokus på at gøre almindelige mennesker i stand til at leve livet på en meningsfuld måde. Nemlig ved at lære at være tro mod sig selv og stå fast på sine egne værdier og overbevisninger. Se mere på min klinikhjemmeside: www.livsduelig.com

Jeg er underviser, klinisk supervisor og forskningsvejleder ved New School of Psychotherapy in Counselling i London, der er grundlagt af Emmy van Deurzen og akkrediteret under Middlesex University. Her underviser jeg bl.a. i eksistentiel supervision, terapi, etik og psykopatologi, ligesom at jeg er vejleder på forskningsprojekter og klinisk supervisor for psykologer og terapeuter fra hele verden. I tilknytning til mit terapeutiske virker er jeg tillige peer reviewer på en række internationale tidsskrifter om psykoterapi. Jeg arbejder også med forskning inden for eksistentiel terapi og er tilknyttet The Existential Research Academy i London. Desuden er jeg repræsentant for Danmark i Federation for Existential Therapy in Europe.

 

Lærer, vejleder og coach

Mit tredje ben er pædagogik: Jeg har arbejdet i mange år med specialpædagogik, pædagogisk psykologisk rådgivning, uddannelsesrådgivning og studievejledning samt med undervisning og vejledning i generel pædagogik og pædagogisk filosofi. Jeg er glad for at være lærer, og mit mål er at eleven eller den studerende i sidste ende kan gå ud af døren som sin egen lærer. Jeg er god til at få folk til at vise deres bedste og træde frem i livet som dem selv.

 

Forfatter

Endelig holder jeg meget af at skrive, og jeg har udgivet over 200 bøger, artikler og anmeldelser. Jeg har både skrevet og redigeret adskillige artikler og og bøger omkring filosofi og idéhistorie,senest bogen Livskunsten – filosofien om at vågne op til livet fra 2018. Jeg har desuden skrevet flere forskningsartikler omkring eksistentiel terapi og psykoterapi, og jeg har redigeret en antologi og skrevet to e-bøger om eksistentiel psykoterapi.  Endelig har jeg skrevet om psykologi, pædagogik, specialpædagogik, vejledning, sociologi og sundhedsvidenskab.

 

Tidligere beskæftigelse

Tidligere har jeg blandt andet været ekstern lektor i pædagogisk filosofi under Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, forskningsmedarbejder ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet og underviser i idéhistorie samt medicinsk filosofi og videnskabsteori ved Aarhus Universitet.

Desuden grundlagde jeg enheden for pædagogisk psykologisk uddannelsesrådgivning (PPU) ved Aarhus Universitet, som jeg i mange år var leder for. Herunder var jeg studielektor i rådgivning under Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Før det har jeg blandt andet været rådgiver og studievejleder på Aarhus Universitet, sygeplejevikar i psykiatrien på Risskov Hospital, specialpædagogisk medarbejder for udviklingshæmmede i Sydengland og pædagogmedhjælper i Vejle.

Jeg har også været selvstændig konsulent for HR-afdelinger, psykiatrien og andet.

 .

Kontaktoplysninger mv

For aftale om foredrag, interviews og lignende

Kontakt, skriv til: andersdraeby@gmail.com (i særlige tilfælde kan jeg kontaktes på tlf 30487320)

 

For aftale om samtale (terapi, coaching eller supervision)

Bestil tid ved at skrive en e-mail til: anders@livsduelig.com

Klinik hjemmeside: www.livsduelig.com

 

 

 

anders dræby

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s