Om at leve sandfærdigt

“We must pass through the darkness, to reach the light.”― Albert Pike

“Never be afraid to raise your voice for honesty and truth and compassion against  injustice and lying and greed. If people all over the world…would do this, it would change the earth.” ― William Faulkner

“What is dignity without honesty?” – Marcus Tullius Cicero

 

Sandfærdighed er en dyd i den klassiske filosofi. Det gode liv indebærer derfor, at vi lever på en sandfærdig måde. Det betyder ikke, at vi skal fortælle alt til alt og alle, men at vi undgår at leve usandfærdigt.

Det indebærer ikke mindst at blive ærlig over for sig selv. Det svære er derfor, at vi allerførst må se på os selv. Vi kan måske komme til at måtte se i øjnene, at vi er lige så fortvivlede som vores egne hemmeligheder og de løgne, vi lever med. Derfor må vi begynde at blive ærlige over os selv og erkende, hvad vi egentlig gør, og hvem vi reelt er.

Det næste er vores forhold til andre. Vi må holde op med at lyve over for andre, fordi det skaber uro i vores forhold til dem. Vi lyver måske for vores egen skyld, men vi får aldrig et tæt og nært forhold til mennesker, vi lyver over for.

For det tredje  må vi stoppe med at omgås folk, der lyver og bedrager. Uærlighed er en last, et karaktertræk, og vi får aldrig ro og hvile omkring den slags mennesker. Til sidst må vi begynde at tale usandheden imod. Sige fra over for uærlighed og løgn omkring os.

Så er man helbredt

“Behind closed doors, we’re all the fat uncool kid.”
― Su-Mari Diedericks

Link til terapi og coaching

Danmarks Åndelige Universitet