Logoterapi

Anders Dræby, link til eksistentiel terapi

Viktor Frankls udviklede sin logoterapi fra 1930′erne og 1940′erne. Det var, modsat hvad mange tror, allerede inden Frankl endte i Koncentrationslejr, som han mirakuløst overlevede – og som han senere inddrog i sit terapeutiske arbejde. Logoterapien kaldes også den tredje Wienerskole inden for psykoterapien, efter psykoanalysen og individualpsykologien, og til forskel fra Daseinsanalysen er Frankls bestræbelse på en modifikation af den psykoanalytiske psyykoterapi bredt inspireret af den eksistensfilosofiske tradition i datidens Europa.

Kernen hos Frankl er en idé om at mennesket er drevet af en vilje til mening. Vi søger ganske enkelt ek mening med livet, og mange lidelser er tæt knyttet til en oplevelse af meningsløshed. Derfor består terapiens opgave også i at hjælpe folk med at genopdage meningen med livet..

Jeg bruger ofte logoterapien i mit eget arbejde, hvis og når folk har mistet meningen. Det er ikke sikkert, de kan formulere sig sådan, men det kan være oplevelser af tomhed, træthed, misbrug eller stress, der dækker over en mangel på mening.

Kontakt mig for en indledende samtale på e-mail: anders@livsduelig.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s